ZEOLIT

 • Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player  Što je zeolit?

   ZEOLIT je rijedak prirodni  mikroporozni vulkanski mineral, koji se smatra za mineral 21-og stoljeća jer djeluje principom nanotehnologije. Produkt je više milenijskog prirodnog kemijskog procesa.

  Po čemu je tako poseban?

  U prirodi se nalazi oko 250 vrsta a najbolji je onaj koji sadrži klinoptilolit. Formula zeolitne tufe je ((Na,K,Ca,Mg)6(Si30Al6O72))x20 H2O. Ono što je kod zeolita jedinstveno, je struktura kaveza klinoptilolita.

  Kako djeluje?

  • Princip djelovanja zeolita se temelji na selektivnoj ionskoj razmjeni aktiviranog-mikroniziranog, negativno nabijenog klinoptilolita koji selektivno privlači i adsorbira štetne pozitivne ione. 

   Ova, u prirodi jedinstvena struktura omogućava da principom ionskog djelovanja, kao „zamka“ u sebi skuplja teške metale, apsorbira bakterije, razara štetne viruse a ujedno u tijelo ili drugi živi organizam izlučuje sve vrijedne tvari.
   Zeolitna tufa Tokajskog gorja sadrži i vulkansko staklo, tako da naši proizvodi osim bio elemenata: H, O, C, N, S, P, Fe, Mg, Ca, Na, i K, sadrže i bio-elemente u tragovima: Li, B,  Al, Si, Ti, Mn, Co, Cu, Zn, Se,.
   1 g mikroniziranog klinoptilolita ima ukupnu adsorpcijsku površinu više od jednog kvardtanog kilometra putem nano čestica koji se u njemu nalaze! Usitnjavanjem (mikronizacijom) dolazi do aktivacije zeolita, zato je najčešći oblik upotrebe zeolita u prahu, koji može biti zrnast, u granulama ili sasvim gladak. Sva istraživanja i znanstveni radovi, odnose se na zeolit u prahu.

   Zeolit: sl1 kristal sl2 struktura sl3 prah

   Svojstva zeolita

   *brza reverzibilna adsorpcija plinova
   *ionska izmjena
   *skupljanje otrova, svih teških metala, pesticida i ostalih toksičnih tvari principom zamke u kvaeznoj strukturi
   *absorpcija štetnih bakterija
   *antiparazitno djelovanje
   *katalitički učinak -pospješivanje rasta, enzimskih procesa, općenito katalizator
   *bio-koherentnost (u skladu je s načinom funkcioniranja viših životnih oblika, tako da je rezistentan na prirodnu bakterialnu floru živih bića), otud njegovo selektivno djelovanje
   *oslobađa životnu i termičku energiju (upotrebljava se i u proizvodnji solarne energije)
   *sadrži osnovne bio elemente i bio elemente u tragovima

   Ovi učinci uvijek dolaze zajedno, zbog toga je primjena zeolita moguća na tako puno područja primjene.


   .....................................................................................................................
   Probaj i osjeti bitnu razliku
   * Naturproduct  *
   prirodni zeolit u svim proizvodima

   Ljekoviti prirodni mineral- ljekoviti učinak koji je znanstveno dokazan
   www.valueadded-bestresults.com

   

Informacije o zeolitu:

Kako do zeolita?

Firma Petram promet d.o.o. je ekskluzivni zastupnik mađarskih zeolitnih rudnika Geoproduct Healing minerals koji proizvode na bazi zeolita proizvodi od 1984-e godine.


POŠALJITE E-MAIL:

ili nazovite na:
098 288 528

 

 


Kako je nastao ?

Nastao je iz 4 elemenata, vatre, zraka, vode i zemlje kao rezultat davnih vulkanskih procesa u dubini zemljine kore, iako je službeno otkriven u 19-tom stoljeću, u upotrebu počinje ulaziti  od 70-tih godina 20-toga stoljeća, iako su ga Egipćani i Indijanci koristili i prijeJe li siguran?

DA.
U potpunosti je prirodan i biokoherentan. Ima dokazana i  ljekovita svojstva ali nije lijek, nego ljekoviti pripravak (ne samo za ljude, već i za životinje i biljke, tlo i vodu) tako da nema opasnosti od predoziranja, može se konzumirati i koristiti svaki dan i uz lijekove (s razmakom od 2 sata)

Zeolit svoju primjenu nalazi u svim granama, u medicini, dentalnim proizvodima, kozmetici, zaštiti tla, zaštiti biljaka, za domaće životinje, za životinje na farmama i za kućne ljubimce, za pročišćavanje vode i u građevinskoj industriji te kao vrijedna sirovina u svim ekološkim industrijskim granama. Naši proizvodi pokrivaju sve grane upotrebe.